Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a petrželku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme sýr s vajíčky, slaninou, přidáme 1 dl mléka a petrželku. Promícháme a mírně osolíme. Pokud je směs moc hustá, ještě trošku zředíme mlékem, aby se daly bagetky pěkně plnit. Bagety vydlabeme - ostrým nožem vykrojíme po délce obdélník, který pak lžící vydlabeme. Bagety naplníme připravenou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 180° zapéct dozlatova - asi 10 - 15 minut.
Tip: Místo anglické slaniny můžeme dát šunku nebo jinou uzeninu. Vydlabané středy bagety usušíme, rozmixujeme a můžeme použít na zahuštění guláše nebo jako strouhanku.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek