2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Plněné bagety

Název Množství a jednotka
bageta 3 ks
eidam 250 g
vejce 5 ks
anglická slanina 120 g
mléko 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 3
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a petrželku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme sýr s vajíčky, slaninou, přidáme 1 dl mléka a petrželku. Promícháme a mírně osolíme. Pokud je směs moc hustá, ještě trošku zředíme mlékem, aby se daly bagetky pěkně plnit.
Bagety vydlabeme - ostrým nožem vykrojíme po délce obdélník, který pak lžící vydlabeme.
Bagety naplníme připravenou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 180° zapéct dozlatova - asi 10 - 15 minut.

Tip:
Místo anglické slaniny můžeme dát šunku nebo jinou uzeninu.
Vydlabané středy bagety usušíme, rozmixujeme a můžeme použít na zahuštění guláše nebo jako strouhanku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...